Ons bedrijf

Bij Autobedrijf Looman houden we van auto’s en weten we echt alles van het merk Renault, maar ook andere merken hebben geen geheimen voor ons. U kunt bij ons dan ook altijd rekenen op gedegen advies en uitstekende service van onze medewerkers.

Klantvriendelijkheid, kwaliteit, eerlijk advies en gastvrijheid staan bij ons voorop. Met een leuk team van vakmensen hebben we ons autobedrijf tot een begrip gemaakt in Zelhem en omgeving. We prijzen ons gelukkig met een vaste klantenkring die nog steeds groeit. Dat geeft een goed gevoel en is de basis van ons autobedrijf. Voor ons is elke werkdag steeds weer een uitdaging om het nog beter te doen.

btgUhNVoFRIRT6joipShsYMYK5374T6dtkiV3GNg.jpeg

Historie
In 1902 begon Jan Looman zijn eigen garage bij de boerderij in de Slangenburg. De garage bij de boerderij van Looman was aanvankelijk een kruising tussen smederij en fietshandel. Dat wil zeggen tot 1906. In dat jaar was Jan de eerste in de Achterhoek die zich een auto aanschafte, een Ford. Met dit nieuwe vervoermiddel stortte Jan zich enthousiast op het vervoer van personen door het hele land.

Door de komst van de auto kreeg het garagebedrijf steeds meer vorm en allure. In 1925 werd de sprong gemaakt om van Slangenburg naar Zelhem te gaan. Daar, aan de Markt, verkocht Jan ook fietsen, naaimachines en radio’s.  Naast de winkel, runde hij de garage en stond er een benzinepomp. Daarnaast fungeerde hij ook nog steeds als taxibedrijf.

Het succesverhaal duurt tot 24 maart 1945. Op deze dag werd het centrum van Zelhem bij vergissing getroffen door een bombardement. Na de Tweede Wereldoorlog kwam de garage van Jan Looman lange tijd niet goed op gang. Totdat de kleinzoon van Jan, Wim Looman, het bedrijf overnam.

Hij heropende het autobedrijf in 1964 en werd direct officieel dealer van Renault. Het bedrijf sleepte hiermee verschillende prijzen binnen in de servicewedstrijd van Renault (1994, 2000 en 2001). In 1988 werd er een nieuwe locatie aan de Doetinchemseweg betrokken. Daar floreert de garage tot de dag op vandaag uitstekend.

Tegenwoordig is Autobedrijf Looman een merkonafhankelijk bedrijf dat wordt gerund door de zoons van Wim, Eddie en Erik. Zij worden krachtig terzijde gestaan door Wim’s weduwe Riek. Daarmee is de vierde generatie Looman officieel aan het roer van het bedrijf komen te staan.

owIFcC7rWyqf9HlvjE8GzfnF97jM1PshyJgfKDGJ.jpeg

BOVAG
Ons bedrijf is lid van de BOVAG, waardoor u zeker bent van uitstekende service. Wij zorgen dat u zorgeloos de weg op kunt. Het BOVAG-keurmerk staat voor betrouwbaarheid, kwaliteit en garantie. Wij moeten aan strenge eisen voldoen om lid te zijn. Door regelmatige controles wordt erop toegezien dat wij hieraan ook blijven voldoen.